Wednesday, November 24, 2010

I'm Feeling Lucky

If you are searching anything on Google.com then click on the button "I'm Feeling Lucky" . You will get the no #1 result .

Friday, October 29, 2010

Monday, October 11, 2010

What to do if your gmail requires mobile number?

Sometimes gmail requires mobile number to send a verification code . If you will give a mobile number for so many times then you will get a message "this number is used so many times ".So don't give your mobile number on the mobile number option . Go to back option of your browser . It will directly go to your gmail. I have got like this . You try .

Friday, September 24, 2010

best page rank tools for checking inner page rank

http://www.diagnosticoweb.com/internal/
http://www.iwebtool.com/visual_pagerank

Friday, September 10, 2010

How to remove an email id details from your chat

Any one in your gmail chat disturbs or you are thinking he or she may disturb you on your chat .So you don't like to keep him or her on your chat list otherwise you hate him or her very much . Most of the people don't know the process how to remove the email id from their gmail chat list. It is a easy process.So its better to remove from contact instead of block his or her email id on your chat list.

Click on the contacts button on your gmail id->Select the email id >click on more actions >Delete him or her .


or

Right click on the selected email id( want to remove) on your chat list then right click then click on contact details then remove him or her?

Tell me this idea is better or not ?

Thursday, September 9, 2010

new tool

http://www.wmtips.com/tools/info/ gives details about a site

Monday, September 6, 2010

proxy websites

proxy websites https://enoughschool.com/ https://schoolisgood.com/ http://stayincognito.com/proxy.php

Monday, August 30, 2010

Best SEO Tools

http://www.backlinkwatch.com/
http://www.analyzebacklinks.com/
https://siteexplorer.search.yahoo.com/
http://www.alexa.com/siteinfo
http://www.bad-neighborhood.com/text-link-tool.htm
http://www.soloseo.com/tools/linkSearch.html
http://www.webconfs.com/anchor-text-analysis.php
http://www.webconfs.com/backlink-builder.php
http://www.webconfs.com/backlink-summary.php
http://tools.seobook.com/firefox/seo-for-firefox.html
http://tools.seobook.com/link-harvester/
http://www.webuildpages.com/search/
http://www.recip-links.com/
http://www.webmaster-toolkit.com/link-appeal.shtml
http://www.aaalinking.com/

seo site information http://www.site-reference.com

Tuesday, August 10, 2010

Chitau Amabasya at home

Yesterday I and my mother were talking with phone . My mother told yesterday was Chitau amabasya. She remembered me . Really I like chitau pitha very much. Its made from rice .When I was at home on this festival, my mother was making chitau pitha at home .I was eating hot chitau pitha . I can't forget it .

Monday, February 15, 2010

SEO interview Questions





Dear SEO Executive friends ,Today I want to post some SEO Interview Questions.I had faced an interview without preparing . Because there was one problem continuously 3 day , Internet speed is down in my home and I had not prepared But I was sure that day I can attend the interview successfully. Because I have done works on that .But when I faced interview I had given some wrong answers( not all).
So I had learned from that make confidence when you are going to attend an interview but prepare about your interview topic.
That day, there was 3 senior SEO Executive's had taken my Interview.
The questions are given below




1) What is the designation of your post at your current company?



Answer- Internet Marketing Excutive or SEO excutive or SEO specilist ( According to your post)




2) How many years Experience in SEO have you?
Answer - Tell your experience




3) What works are you doing in your current company?
Ans-Tell the name of works



4) What is the target of assigned to you?



Ans-
Tell the exact work you can do .Don't tell the target of your current company .Because they haven't the idea of your current company work ie difficult or easy . You are working in quantity based works or quality based works.
( friends I had told the quality based targets that day.So please ask them what you are wanting quality work or quantity work)

5) Which is good 3 way link exchange or Reciprocal link exchange?
Ans- Both are good .



6 ) Are you sure reciprocal link exchange is not harmful?

Ans-I told yes .Because all the Search engine engineers have knowledge about Reciprocal link exchange?



7 ) Then what is the benefit of 3 way link exchange ?


Ans-In 3 way link exchange we are getting a link from one site and doing link out from another website. So search engine crawler will think ie a natural link .So we will get higher ranking.



8)What is the disadvantage of 3 way link exchange?
Answer-
But if we got a huge amount of 3 way links then it will be made paid link ( only if you cached by google crawler you are doing 3 way link exchange)



9) What is the differance between paid link and 3 way link exchange?
Ans- There is no differance between paid link and 3 way link exchange.( to the time search engine crawler will not cache you)



10) What is the benefit of directory submission?

Ans- It will help in getting link popularity.a. Higher Position In The Search Engine Results
b. Web Site Indexed
c. Click Through Traffic

11.What is robot.txt?

Ans-Allow all robots
User-agent: *Allow: /
All robots out
User-agent: *Disallow: /
All crawlers will not follow the page
User-agent: *Disallow: /directory/file.html



11.What is the benefit of Robot.txt?

Ans-
Robot.txt is a web file and stored in the root directory .It will help you in making restriction of search engine spiders from indexing certain areas of the website.



12.What is the benefit no follow attribute?

Ans-Search engine crawler will not index the link on the website if the link is written with the coed no follow attribute.



13.Write the HTML code of no follow attribute.
Ans-


14- Write the image code ??

Ans-



15 .What are you doing in keyword analysis?


Ans-Its a long answer.


16.What is competitive analysis?


Ans-Its a long answer


17.What is Google webmaster tool?

Ans- Google webmaster tool helps website owner in making their website Google friendly.Benefitsa.Google indexes all the web pages.b.Finding which sites link to yours website.C.Finding search queries from your site as a result


18.What is Google analytics?

Ans-Google provides a free analytics tool ,which provides all the visitor status .It helps on visits, pages per visit,page views, bounce rates and average time on site etc.


19.What is the work you will like Client base work or own company project?

Ans- Both

20.Do you know content optimization?

Ans-The content should be in well structured form i.e. with use of headings H1, H2, H3 tags etc.