Dear SEO Executive friends ,Today I want to post some SEO Interview Questions.I had faced an interview without preparing . Because there was one problem continuously 3 day , Internet speed is down in my home and I had not prepared But I was sure that day I can attend the interview successfully. Because I have done works on that .But when I faced interview I had given some wrong answers( not all).
So I had learned from that make confidence when you are going to attend an interview but prepare about your interview topic.
That day, there was 3 senior SEO Executive's had taken my Interview.
The questions are given below
1) What is the designation of your post at your current company?
Answer- Internet Marketing Excutive or SEO excutive or SEO specilist ( According to your post)
2) How many years Experience in SEO have you?
Answer - Tell your experience
3) What works are you doing in your current company?
Ans-Tell the name of works
4) What is the target of assigned to you?
Ans-
Tell the exact work you can do .Don't tell the target of your current company .Because they haven't the idea of your current company work ie difficult or easy . You are working in quantity based works or quality based works.
( friends I had told the quality based targets that day.So please ask them what you are wanting quality work or quantity work)
5) Which is good 3 way link exchange or Reciprocal link exchange?
Ans- Both are good .
6 ) Are you sure reciprocal link exchange is not harmful?
Ans-I told yes .Because all the Search engine engineers have knowledge about Reciprocal link exchange?
7 ) Then what is the benefit of 3 way link exchange ?
Ans-In 3 way link exchange we are getting a link from one site and doing link out from another website. So search engine crawler will think ie a natural link .So we will get higher ranking.
8)What is the disadvantage of 3 way link exchange?
Answer-
But if we got a huge amount of 3 way links then it will be made paid link ( only if you cached by google crawler you are doing 3 way link exchange)
9) What is the differance between paid link and 3 way link exchange?
Ans- There is no differance between paid link and 3 way link exchange.( to the time search engine crawler will not cache you)
10) What is the benefit of directory submission?
Ans- It will help in getting link popularity.a. Higher Position In The Search Engine Results
b. Web Site Indexed
c. Click Through Traffic
11.What is robot.txt?
Ans-Allow all robots
User-agent: *Allow: /
All robots out
User-agent: *Disallow: /
All crawlers will not follow the page
User-agent: *Disallow: /directory/file.html
11.What is the benefit of Robot.txt?
Ans-
Robot.txt is a web file and stored in the root directory .It will help you in making restriction of search engine spiders from indexing certain areas of the website.
12.What is the benefit no follow attribute?
Ans-Search engine crawler will not index the link on the website if the link is written with the coed no follow attribute.
13.Write the HTML code of no follow attribute.
Ans-

14- Write the image code ??
15 .What are you doing in keyword analysis?
Ans-Its a long answer.
16.What is competitive analysis?
Ans-Its a long answer
17.What is Google webmaster tool?
Ans- Google webmaster tool helps website owner in making their website Google friendly.Benefitsa.Google indexes all the web pages.b.Finding which sites link to yours website.C.Finding search queries from your site as a result
18.What is Google analytics?
Ans-Google provides a free analytics tool ,which provides all the visitor status .It helps on visits, pages per visit,page views, bounce rates and average time on site etc.
19.What is the work you will like Client base work or own company project?
Ans- Both
20.Do you know content optimization?
Ans-The content should be in well structured form i.e. with use of headings H1, H2, H3 tags etc.
